Preisträger Schwedischer Unternehmenspreis
 
Nu öppnar ansökan: Svenska Företagspriset 2023

Svenska Företagspriset syftar till att främja det tysk-svenska näringslivet och delas årligen ut av Svenska Handelskammaren i Tyskland, Business Sweden och Svenska ambassaden. Priset delas ut i kategorierna stora företag, medelstora företag och nykomlingar på den tyska marknaden. Dessutom delas priset för tyska investeringar i Sverige ut sedan 2021. Ett pris för exemplariska investeringar av tyska företag i Sverige, som understryker den särskilda kopplingen och samarbetet mellan de två länderna.

All information om ansökan och kriterier finns här. Alla ansökningar som uppfyller de nämnda kriterierna behandlas av en oberoende jury som utser pristagarna. Här kan du ta reda på vem som tillhör årets jury.

Sista ansökningsdag är 31 augusti 2023. Vid frågor, tveka inte att kontakta oss på Handelskammarens kansli.

Prisutdelningen äger rum fredagen den 17 november 2023 som en del av en festlig gala i Wiesbaden. Spara datumet i kalendern redan nu och ta en titt på föregående års pristagare och -utdelningar.

Om priset

Sedan 2003 delas Svenska Företagspriset i Tyskland ut av Svenska Handelskammaren, Business Sweden och Sveriges ambassad. Under en festlig galakväll uppmärksammas svenska företag som framgångsrikt etablerat sig på den tyska marknaden. Dagen då Svenska Företagspriset delas ut, Swedish-German Business Day, inleds med Business Summit. Business Summit, likt galakvällen, är en unik möjlighet för aktörer inom det tysk-svenska näringslivet att skapa nya kontakter eller att upprätthålla befintliga nätverksrelationer.

Till toppen