Hur ser framtidens stad ut?

Och hur kommer vi bo där?

SARA Kulturhus, Skellefteå

 

Baden-Württembergs minister Peter Hauk, arkitekt Carl Bäckstrand (White Arkitekter) och expert på smarta byggnader Stefan Rohrmoser (ABB) är huvudtalare på Svenska Handelskammarens Framtidsdag:

 

 

Peter Hauk MdL

Peter Hauk MdL är minister för livsmedel, landsbygdsfrågor och konsumentskydd i Baden-Württemberg. Ett av delstatsregeringens stora projekt är kampanjen för träbyggande, som främjar klimatvänligt byggande med trä och ger riktade impulser för en hållbar utveckling av byggsektorn.

 

Mark Zwerner

Mark Zwerner är VP Global Strategic Partnerships, Smart Buildings Division, ABB. Som ett ledande teknikföretag inom elektrifiering och automation är ABB engagerat i en mer hållbar och resurseffektiv framtid. Med ett projekt för automation i modulära bostäder bidrar ABB till prisvärda och hållbara bostäder samtidigt som miljöpåverkan minskar.

 

Carl Bäckstrand

Carl Bäckstrand är arkitekt och vice vd för White Arkitekter, Skandinaviens pionjär och opinionsbildare inom hållbar arkitektur som tar sig an klimatförändringarnas utmaningar, t.ex. det nya hamnprojektet Makasiniranta i Helsingfors, den 100-åriga masterplanen för Kiruna i norra Sverige och innovativa träbyggnader som Sara Kulturhus i Skellefteå, som tilldelades ”Träpris 2024” i Sverige i år.

Ta reda på mer om innovationer från Sverige, Tyskland och Baden-Württemberg som redan förändrar stadsbilden på årets Framtidsdag som arrangeras av Svenska Handelskammaren. Registrera dig direkt här.

Till toppen