Här är framtidens stad redan verklighet

Den 13 juni visar våra utställare från Sverige och Tyskland, White Arkitekter, C4 engineers, Kreisbaugruppe och vbw Verband baden-württembergischer Wohnungs- und Immobilienunternehmen, vilka idéer och tekniker för framtidens stad som implementeras redan idag.

 

White Arkitekter

White Arkitekter är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor som arbetar i en internationell kontext med missionen att driva omställningen till ett hållbart liv genom arkitekturens kraft. Deras vision är att all deras arkitektur ska vara regenerativ och klimatneutral år 2030.

Stuttgart-studion grundades 2021 för att främja utbytet av kunskap och erfarenhet mellan det svenska kontoret och Tyskland. Fokus ligger här främst på projekt inom transformations- och träarkitektur, som kommer att presenteras på ett levande sätt som en del av den utställningen på Framtisdagen. Det handlar bland annat om kulturhuset Sara i Skellefteå, en av världens hittills högsta träbyggnader, och den planerade omvandlingen av den tidigare textilfabriken Heinzelmann i Reutlingen till ett hållbart blandområde.

www.whitearkitekter.com

 

 

C4 engineers GmbH

C4 engineers är ett ledande ingenjörsföretag baserat i Tyskland. Deras mångvetenskapliga och internationellt erfarna team utvecklar med glädje och entusiasm hållbara konstruktioner för kontors- och bostadshus, sjukhus och vårdhem, skolor och daghem samt broar och parkeringshus. Tjänsteutbudet omfattar utveckling av holistiska hållbarhetsstrategier, innovativa planeringsprocesser, livscykelberäkningar och, framför allt, strukturell design. C4 engineers använder kreativa planeringsprocesser för att förverkliga sina kunders ekologiska mål på ett ekonomiskt sätt. De ser förändring som en möjlighet och agerar enligt devisen ”vår tids problem kan lösas om vi vill”.

www.c4engineers.com

 

 

Kreisbaugruppe

Utrymmen för människor. Det är vad Kreisbaugruppe har stått för i 75 år. Som ett nästan 100-procentigt dotterbolag i Rems-Murr-distriktet har företaget åtagit sig att skapa prisvärda och moderna hyreslägenheter. Som en del av ett investeringsprogram byggs 500 nya offentligt subventionerade lägenheter. Företaget är också involverat i stadsutvecklingen i Rems-Murr-distriktet. Förutom bostäder kan kommunerna också dra nytta av infrastrukturanläggningar som vårdhem och daghem.

www.kreisbaugruppe.de

 

 

vbw Verband baden-württembergischer Wohnungs- und Immobilienunternehmen e.V.

Som den ledande yrkes- och intresseorganisationen för bostadsindustrin i Baden-Württemberg ger vbw råd, informerar, reviderar, stöder och främjar sina medlemsföretag i alla frågor. De företräder deras intressen i politiken och i offentligheten, reviderar årsredovisningarna, bildar nätverk för företagen och ger dem säkerhets- och juridisk rådgivning. Som en stark gemenskap utvecklar de hållbara strategier och möjligheter för bostads- och fastighetsbranschen i Baden-Württemberg och för de människor som bor där.

www.vbw-online.de

 

Säkra din biljett här.

Till toppen