World of Volvo

Den 14 april slår kammarmedlemmen Volvo upp portarna till det 22.000 kvadratmeter stora ”World of Volvo”. Upplevelsecentret kommer att vara tillgängligt för alla besökare, med eller utan biljett, i Göteborg. Konceptet bygger på en särskilt skandinavisk princip, ”Allemansrätten”. ”World of Volvo kommer att vara en dynamisk plats för människor och idéer, med ett varierat program av konserter, interaktiva utställningar och aktiviteter med globala teman. Inget besök kommer att vara det andra likt”, säger Ulrika Sandford, Marketing & Communications Manager på World of Volvo.

Grönområdet runt det cirkulära upplevelsecentret erbjuder en bit svensk natur mitt i Göteborg, med inhemska växter bland stenar och slingrande stigar. Själva byggnaden är till stor del tillverkad av trä, vilket pekar på den renässans som detta byggnadsmaterial för närvarande upplever inom arkitekturen. Filip Francati, Lead Design Architect på Henning Larsen, kommenterade: ”Vi hoppas att det kan sätta en ny standard för de många sätt som trä kan användas i arkitektur.” (UBM)

Ett samarbete har utvecklats mellan ”World of Volvo” och kammarmedlemmen Stena Line i syfte att marknadsföra Göteborg som turistdestination. ”Tillsammans med staden och våra partners stödjer vi utvecklingen av turismen och öppnandet av World of Volvo gör Göteborg ännu mer attraktivt. Detta ger också våra tyska gäster ytterligare en bra anledning att resa över Östersjön, till exempel som en del av våra tre dagars miniresor”, säger Sünje Dorendorf, Travel Commercial Manager Stena Line Tyskland. (Stena Line)

Till toppen