Den nationella kommittén för Junior Chamber Club

Junior Chamber Club har fått en ny nationell kommitté. Den nya kommittén organiserar programmet för överregionala evenemang och format för hela JCC. De fem kommittémedlemmarna är kontaktpersoner för att komma i kontakt med kammarens juniornätverk.

 

Anna Sindahl

– Ordförande för kommittén och ansvarig för mentorprogrammet

”Jag är svensk och Tyskland har blivit ett andra hem för mig. För närvarande arbetar jag på StaffCoach GmbH i Halle (Saale) som ledare och konsult inom finansieringsområdet. Jag ser fram emot att tillsammans med resten av JCC:s styrelse hjälpa oss att stödja ännu fler unga människor i det tysk-svenska näringslivet, till exempel med mentorprogrammet. Och naturligtvis till ett livligt utbyte mellan likasinnade på Svenska Handelskammaren.”

 

 

Sonja Weber

– Kontaktperson för näringslivet

”Jag är mycket glad över att vara en del av Svenska Handelskammarens nationella kommitté.

Jag har en direkt koppling till det svenska näringslivet eftersom jag har arbetat på PARKSTER GmbH i tre år. Ett företag som stärker bryggan mellan svensk innovation och tyska marknadsbehov.

Jag ser fram emot att ta mig an nya utmaningar tillsammans med den nationella kommittén och bidra till att ytterligare stärka de svensk-tyska handelsförbindelserna.”

 

 

Anna Hemberger

– Kommunikation

”Jag bor för närvarande i Heidelberg och skriver min doktorsavhandling om de rättsliga konsekvenserna av diskriminering inom arbetsrätten. Jag arbetar också på Reiserer Baade Lachmann Rechtsanwälte och som korrekturläsare för universitetet i Heidelberg.

Jag lärde mig att älska det svenska språket och den svenska kulturen genom språkkurser under mina juridikstudier. Efter examen bodde jag i Göteborg i 5 veckor och min partner är uppvuxen i Sverige.

Jag ser särskilt fram emot att definiera nya mål för JCC och bygga en ny kontaktpunkt för alla unga medlemmar i handelskammaren via bland annat sociala medier.”

 

 

Luca Hansen

– Kontaktperson för näringslivet

”Jag bor i Heidelberg, är jurist, doktorerar just nu om regleringen av artificiell intelligens och arbetar på Flick Gocke Schaumburg i Stuttgart. När jag var nio år flyttade jag från Bremen till idylliska Värmland, där jag stannade tills jag började plugga i Lund och sedan Heidelberg. Därför har jag fortfarande en stark koppling till Sverige, mitt andra hem. Jag ser mycket fram emot att att vara med och forma den nya nationella kommittén och att komma i kontakt med så många kammar- och JCC-medlemmar som möjligt.”

 

 

Mara Jakob

– Medlemskap

”Mitt tvååriga masterprogram i Linköping väckte min entusiasm för det svenska sättet att leva ”lagom”, andan av samhörighet och norrskenets ledarstil. Denna entusiasm, kombinerad med en hel del kreativa insatser, vill jag gärna föra vidare i mitt arbete som rådgivare inom user experience design och innovation management.

Jag ser också mitt roll i nationella kommittén som en enorm möjlighet att upprätthålla och intensifiera befintliga kontakter med mitt favoritland, Sverige, och att bygga nya relationer.”

 

Till toppen