En internationell kick-start på karriären med Handelskammaren

Nu finns möjlighet att söka till traineeplatser vid Svenska Handelskammaren i Tyskland. Genom de två stipendierna ”Stipendiefonden för Svensk Utlandsungdom” och ”Gull & Stellan Lindbergs Stiftelsen” har två studenter eller akademiker möjlighet att under ett år bli en del av Handelskammarens kansli och på plats bekanta sig med den tyska marknaden och den svenska ekonomin i Tyskland. Genom att vara delaktig i kammarens alla områden får traineen en inblick i arbetet på en handelskammare utomlands, utvecklar sina språkkunskaper och kan knyta värdefulla kontakter i nätverket.

Handelskammarens tidigare trainees sammanfattar sina erfarenheter på följande sätt:

”Mitt år som praktikant på Svenska Handelskammaren i Tyskland gav mig värdefulla insikter i hur det är att arbeta i ett tyskt, internationellt sammanhang. Arbetsuppgifterna var mycket stimulerande och jag lärde mig mycket om arbetsområden som event management, sociala medier och CRM. Jag kan varmt rekommendera Handelskammarens traineeprogram till alla som är intresserade av en karriär i Tyskland!” – Carl Bergnell, Trainee 2021/22

”Som trainee på Svenska Handelskammaren i Tyskland fick jag inte bara en djupare inblick i det tysk-svenska ekonomiska samarbetet. Jag fick också ansvar för viktiga projekt och var fullt involverad i Handelskammarens projekt – från början till slut. Jag fick också möjlighet att knyta många nya kontakter för min framtida karriär.” – Cajsa Tapper, Trainee 2020/21

 

Ansökningar med CV och personligt brev på tyska ska skickas till Helen Hoffmann (hoffmann@schwedenkammer.de).

 

Mer information hittar du här: Stipendier – Svenska Handelskammaren (schwedenkammer.de)

Till toppen