”Biophilic” kontorsdesign från Kinnarps

Forskning från Medicinska Institutet vid Karolinska Universitetet visar att de som tillbringar mer tid i utrymmen med naturliga inslag har färre uppmärksamhetsstörningar, mer positiva känslor och mindre stress. Sådana naturliga element kan vara dagsljus, vackra vyer eller material som känns behagliga. Med Kinnarps designkoncept Biophilia är det enkelt för företag att integrera naturens positiva effekter i sin inredning.

Enligt en WHO-studie tillbringar centraleuropéer mellan 80 och 90 procent av sin tid inomhus, vilket gör inomhusklimatet till en viktig del av vardagen.
I samarbete med inredningsarkitekter har Kinnarps utvecklat rumskoncept som integrerar naturen i inredningen. Generösa fönsterpartier, mycket dagsljus och designelement skapar en harmonisk och inspirerande arbetsmiljö. Växter, mönster, material och färger är viktiga för denna integration.

Modern inredningsdesign innehåller mycket grönska. Denna grönska kan integreras, till exempel genom stora rumsavdelare gjorda av växter som hänger från taket eller väggar. En central del av Kinnarps koncept är därför kontorsmöbler som gör det möjligt att integrera växter på kontoret. Växter bidrar inte bara till avkoppling och kreativt samarbete bland medarbetarna, utan förbättrar också akustiken på kontoret.

Till toppen