Alleima The Butterfly effect / Fjärilseffekten
 
Fjärilar i hållbart stål ska upplysa industrin om vikten av deras materialval

Fjärilseffekten är idén om hur en liten händelse kan ha stor påverkan i världen. Avancerade material från Alleima kan bidra till innovativa förändringar som ökar energieffektiviteten och minskar miljöpåverkan. I den globala kampanjen ”900 sätt att göra skillnad” belyser Alleima hur deras mer än 900 avancerade legeringskompositioner kan skapa förändring globalt. Kampanjen är framtagen i samarbete med reklambyrån Animal.  

Alleima är en global tillverkare av högförädlade produkter i avancerat rostfritt stål och speciallegeringar. Med mer än 160 års erfarenhet av materialteknologi, levererar Alleima produkter och lösningar som gör kundernas applikationer, produkter och processer effektivare och mer hållbara. 

Kampanjen, ”900 sätt att göra skillnad”, innehåller individuellt designade fjärilar tillverkade av stål från Alleima. Syftet är att illustrera fjärilseffekten och visa hur världen är djupt sammanlänkad.  

”Vi är stolta över vår premiumportfölj med 900 avancerade legeringskompositioner som verkligen kan bidra till hållbarhet. Med denna kampanj vill vi lyfta fram vikten av smarta materialval på ett nytt och spännande sätt och betona den positiva påverkan våra produkter har när det gäller energieffektivitet och minskade CO2-utsläpp. Inom det medicintekniska segmentet bidrar våra material till att förbättra människors liv. 900 fjärilar kan skapa positiv förändring”, säger Elja Nordlöf, kommunikationschef och medlem i koncernledningen på Alleima. 

– Med fjärilseffekten hittade vi en perfekt metafor för hur Alleimas produkter gör skillnad för planeten när de integreras i kundernas produkter. Det känns väldigt tillfredsställande att ha fått möjlighet att illustrera detta på ett så kreativt och intresseväckande sätt, säger Paul Martinsson och August Laustsen, Kreatörer på Animal.  

Alleima har en portfölj med fler än 900 avancerade legeringar tillverkade av till över 80% återvunnet material och med fossilfri elektricitet. Varje fjäril symboliserar en av dessa legeringar. De är en påminnelse till beslutsfattare om att deras val idag, påverkar framtiden och hur materiella val har en bestående inverkan på planeten. 

Kampanjen ”900 sätt att göra skillnad” lanseras globalt och kommer synas i flera digitala kanaler.  

Till toppen