Salatbar 2 - test 3
 
Smarta salladsbarer för matsalen: Picadeli nu även tillgänglig för företag

Att äta hälsosam snabbmat är en utmaning för många som arbetar. Det svenska företaget Picadeli erbjuder nu ett sätt för företag att förse sin personal med en hälsosam och fräsch lunch i matsalen.

Picadeli lanserade den första salladsbaren i Sverige 2009 och säljer nu i sju länder cirka 50 miljoner sallader per år. Matinnovatören, som hittills främst funnits i Rewe-butiker i Tyskland, utökar nu sitt erbjudande: Företag kan installera salladsbaren i sina personalmatsalar och på så sätt underlätta för sina anställda att äta hälsosammare. Det speciella med Picadeli är den intelligenta salladsbaren. ”Genom artificiell intelligens i kombination med det automatiska beställningssystemet lyckas vi göra hanteringen så enkel som möjligt för våra kunder och säkerställa att hållbarhet såväl som hälsosam näring för varje individ sätts i förgrunden”, förklarar Anders Klinge, VD för Picadeli Tyskland. Dessutom är var och en av dessa salladsbarer ansluten till Picadeli Cloud, vilket möjliggör fjärrhantering av enskilda salladsbarer i hela Europa och USA. Försäljning, lagernivåer, temperaturer och konsumentpreferenser kan övervakas hela tiden.

Med enkel produktnavigering, tydlig märkning av ingredienser och information om Nutriscore och Climate Footprint vill salladsbarerna också övertyga i matsalar. Picadeli-konceptet omfattar allt på en gång: från livsmedel, förpackningar, leveranskedjor, hårdvara till teknik. ”Resultatet är en omedelbar lönsamhet för kantinerna”, bekräftar Klinge. Detta gör konceptet särskilt hållbart: ”Vi arbetar med minimala prisnedsättningar, mindre avfall genom förutseende beställningar och det låga behovet av ytterligare lagringsutrymme.” Användningen av artificiell intelligens bidrar också till att bättre förstå konsumentbeteende och inköpsmönster och att integrera dessa insikter i matsalarna. Genom ett bra och strukturerat samarbete kan vi se till att framtidens snabbmat snart finns även i din matsal.

 

Foto: Picadeli

Till toppen