Windkraftwerke in Schweden
 
Enercon GmbH vinner priset för Tyska Investeringar i Sverige

En vinnare har utsetts: Grattis till ENERCON GmbH som vinnare av Svenska Företagspriset 2022 i kategorin Tyska investeringar i Sverige!

Utbyggandet av förnybara energikällor är ett högaktuellt tema: Det tyska vindkraftsföretaget Enercon bidrar till detta i Sverige på ett avgörande sätt. Med sina tekniska innovationer har det Aurich-baserade företaget ENERCON i över 30 år satt nya standarder som ett av världens ledande företag inom vindkraftssektorn. För sitt engagemang vinner ENERCON GmbH det Svenska Företagspriset i kategorin ”Tyska investeringar i Sverige”.

”Sverige var ett naturligt steg när ENERCON valde att expandera till nya marknader” säger Pamela Lundin, Managing Director på ENERCON. ”Nära grannar och goda affärsförbindelser mellan länderna, ett stabilt Sverige med bra vindförutsättningar, mycket yta och inte så tätbefolkat” anger Pamela som skäl för lokaliseringsbeslutet. Allt detta gjorde Sverige till en särskilt attraktiv plats för ENERCON. Än idag är Sverige en av de bästa plasterna för vindkraft.

Den första ENERCON-turbinen i Sverige togs i drift 1995. Idag är ENERCON representerade i hela Sverige, från Malmö i söder till Piteå i norr, och investerar kontinuerligt i landet. ENERCON:s långsiktiga förtroende och vilja att investera i Markbygdens vindkraftpark är ett av många bevis på ENERCON:s stora engagemang på den svenska marknaden. Sveriges Ambassad i Tyskland, Handelskammaren och Business Sweden belönar ENERCONs engagemang i Sverige med Svenska Företgspriset i kategorin Tyska Investeringar i Sverige. Priset kommer att delas ut den 17 november i Berlin. Mer information om resternade nominerade och om prisutdelningen hittar du här.

Sverige var ett naturligt steg när ENERCON valde att expandera till nya marknader. Nära grannar och goda affärsförbindelser mellan länderna; ett stabilt Sverige med bra vindförutsättningar, mycket yta och inte så tätbefolkat. Allt detta gjorde, och gör fortfarande, Sverige till en bra plats för vindkraft och därför också för ENERCON.

Pamela Lundin, Managing Director

Till toppen