Brandenburger tor
 
Kammaren coachar svenska scaleups i Berlin

Den tyska marknaden är en utmaning för nya företag. Inte bara de juridiska aspekterna, utan även kulturella skillnader, ett effektivt kundbemötande och att hitta rätt personal innebär många fallgropar. För att hjälpa svenska scaleups att komma in på marknaden, genomför Svenska Handelskammaren acceleratorprogrammet Access Germany för andra gången. I samarbete med Tillväxtverket valde kammaren i en genomarbetad process ut nio unga företag som fick genomgå ett en veckas bootcamp i Berlin.

Ett stort antal talare från kammarnätverket coachade deltagarna i 22 föreläsningar. Talarna är alla erkända experter som arbetar med ämnena i sitt dagliga arbete och som därför ger goda råd från det verkliga affärslivet i Tyskland. ”Det var viktigt för oss att ge så konkreta tips som möjligt för att ge våra deltagande scaleups omedelbara fördelar när de kommer in på marknaden”, säger Helen Hoffmann, Country Manager på Svenska handelskammaren. ”Därför är vi glada över att ha så många talare från medlemsföretag som vill dela med sig av sina erfarenheter.”

Bootcampet pågår mellan den 22 och 25 augusti och äger rum hos vår sustaining member Kinnarps och i Felleshus hos de nordiska ambassaderna. Programmet innehåller även nätverksmöten och företagsbesök på kvällen, bland annat hos SAP, #Fortschritt och Germany Trade & Invest. Som avslutning kommer Sveriges ambassadör Per Thöresson att vara värd för en middag på residenset för de nyetablerade företagen.

Lär känna bootcamp-deltagarna och få mer information om talarna och programmet:

Vill ditt scaleup expandera till Tyskland? Kontakta oss

Till toppen