Hållbar innovation för take-away

Kammarmedlemmen Duni har lanserat ett nytt produktsortiment i samarbete med det brittiska företaget Notpla: Alga.

 

Alga är en plastfri och helt återvinningsbar förpackning av kartong och en beläggning av sjögräs – för varm och kall mat. Dunis samarbetspartner Notpla har utvecklat den innovativa beläggningen av 100% förnybar tång. Sortimentet av skålar och boxar är utformat för att skydda ekosystemen under hela produktens livscykel. Tångskogar, som används och odlas för beläggningen, bidrar till att upprätthålla pH-balansen i havet.

”Alga-serien är mer än bara en förpackning – den representerar Duni Groups ambition att omdefiniera branschen och minska dess påverkan på miljön. Vi är stolta över att vara ledande inom detta område och ser fram emot att fortsätta driva förändring där innovation kommer att vara en allt viktigare komponent i framtiden”, säger Caroline Tobiasson, Product Manager, Duni Food Packaging Solutions.

Till toppen