Stena Line förvärvar aktier i Africa Morocco Link

Kammarmedlemmen Stena Line har träffat en överenskommelse om att förvärva 49 procent av aktierna i det marockanska färjerederiet Africa Morocco Link (AML) för att möjliggöra verksamhet utanför Europa.

”Vi letar alltid efter nya affärsmöjligheter som gör oss hållbara och motståndskraftiga på lång sikt. Gibraltarsundet är en strategisk plats för passagerare som reser mellan Afrika och Europa samt för den globala handeln och godsvolymerna i området förväntas öka de kommande åren tack vare en positiv industriell tillväxt och internationell handel i Marocko”, säger Niclas Mårtensson, VD Stena Line.

AML kommer att lansera en ny höghastighetslinje mellan Tangier Ville och Tarifa i år. Avtalet är villkorat av de marockanska myndigheternas godkännande.

 

(Stena Line, 2024)

Till toppen