Mentorskapsprogrammet 2024/2025

Svenska Handelskammarens mentorskapsprogram går in i en ny omgång i juni. Under ett år kommer utvalda young professionals att få möjlighet att lära sig av högt kvalificerade mentorer. Mentorskapsprogrammet erbjuder utöver den unika möjligheten med en erfaren mentor också en unik plattform för professionellt nätverkande i det svensk-tyska näringslivet.

Årets mentorer är:

Anna Oels Lindell, Director Account Management, Billie GmbH

Anna ansvarar globalt som Director Account Management för alla existerande kunder på Billie GmbH, en marknadsledare inom företagsfakturering.

Anna är född och uppvuxen i Tyskland med svenska föräldrar. Hon har en civilekonomexamen från Stockholms universitet och har jobbat  mestadels med teknisk försäljning inom olika industrier som audioteknologi, additiv tillverkning och har många års erfarenhet inom FinTech.

Hon har mer än 20 års erfarenhet inom internationell försäljning (B2C & B2B, eCommerce), har startat eget företag inom ekologiskt mode och är sedan ett år tillbaka del av Svenska Handelskammarens styrelsegrupp. Anna bor med sina tre döttrar i Berlin.

 

 

 

Josef Hinterberger, President, Getinge DACH/BeNeLuxPostNord logo

Josef Hinterberger är VD för Getinge i DACH- och BeNeLux-regionen. Han började på Getinge i februari 2009 genom förvärvet av DataScope.

Innan Josef Hinterberger kom till Getingekoncernen arbetade han som ledande befattningshavare i olika österrikiska och tyska hälsovårdsföretag (Helbo Medizintechnik, KPH Medizin Produkte, DataScope GmbH).

Han har en ingenjörsexamen från Österrikes ekonomiministerium och har genomgått flera kurser för ledande befattningshavare vid Business School i Köpenhamn, Danmark.

 

 

 

Catharina Dreier, Sales Director, Vestas

Catharina ansvarar som Sales Director på Vestas för säljregionen östra och södra Tyskland. Vestas är en dansk koncern som är global maknadsledare inom vindkraftverk. Catharina är svensk, men har gått i tysk skola.  Hon har tidigare stöttat svenska företag att växa internationellt i sin roll på Business Sweden, då med fokus på medtech och clean tech, samt drivit säljorganisationen på Securitas som Chief Commercial Officer i Tyskland.

Hon har civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm, samt CEMS MIM med del av utbildningen vid HEC i Paris. Catharina har lång koppling till Svenska Handelskammaren i Tyskland, där hon själv drivit JCC i Berlin och bidragit både som styrelse- och presidiemedlem. Catharina älskar att vara ute och sporta, helst tillsammans med sina två söner.

 

Till toppen