Stena Line och Amazon Sweden gemensamt för miljön

Stena Line är ett av de sjötransportföretag som, i samarbete med Amazon Sweden, använder sjötransporter för att minska Amazons koldioxidutsläpp från nästa dags leveranser i Sverige. Detta minskar utsläppen med cirka en fjärdedel, enligt Amazon.

”På Stena Line är vi stolta över att arbeta med Amazon för att gemensamt utveckla ett robust sjötransportnätverk som möjliggör snabbare och mer hållbara leveranser till Sverige”, säger Jacob Koch-Nielsen, Head of Freight på Stena Line till Amazon.

Stena Line är ett av de rederier som driver över 25 olika sjövägar som förbinder Amazons nätverk i Tyskland och Polen med de svenska hamnarna i Helsingborg, Nynäshamn och Trelleborg.

”Vi letar alltid efter innovativa sätt att transportera paket till våra kunder med mindre koldioxidintensiva metoder. I ett land omgivet av vatten som Sverige är vi glada över att kunna introducera vår senaste transportmetod – Amazon Sea – som möjliggör leverans nästa dag till svenska kunder samtidigt som vi undviker cirka en fjärdedel av koldioxidutsläppen”, säger Gulfem Toygar, Country Manager, Amazon Sweden till Amazon.

 

Till toppen