Atlas Copco: 150 år innovation

I år firar Atlas Copco 150 år av innovation! Mycket har förändrats sedan företaget grundades i Stockholm år 1873, rapporterar Atlas Copco. Även namnet – 1956 fick företaget sitt nuvarande namn Atlas Copco, resultatet av att kombinera det ursprungliga namnet ”Atlas” med det belgiska dotterbolaget. Men en sak har förblivit densamma under de 150 åren: den obevekliga strävan efter innovation.

Idag är Atlas Copco ett kunskaps- och serviceföretag som hjälper kunder i cirka 180 länder inom områdena kompressorteknik, vakuumteknik, industriteknik och energiteknik.. Användningen av naturresurser samt säkerhet, ergonomi och produktivitet är viktiga komponenter i produktutvecklingen. Det är så Atlas Copco säkerställer sitt fortsatta ledarskap i att forma framtiden.

 

 

Bild: Atlas Copco Group

Till toppen