Scandic foto
 
Scandic München macherei öppnar i München
Idag har Scandic slagit upp dörrarna till sitt femte hotell i Tyskland, Scandic München Macherei. Hotellet som har 234 rum, ligger attraktivt beläget i Münchens livliga kvarter ”Die Macherei” i stadsdelen Berg am Laim. Med sin moderna kakel- och tegelfasad och nordisk inspirerade interiör kommer det nya hotellet att erbjuda unika hotellupplevelser för världens alla resenärer.

– Die Macherei är ett distrikt för aktiva och inflytelserika personer – en kreativ plats där idéer väcks till liv. München är också en viktig strategisk plats för oss, så det med spänning vi öppnar Scandics första hotell i staden. Vi fortsätter vår tillväxtstrategi att expandera i Tysklands största städer och Scandic München Macherei kompletterar vår tyska portfölj i en tid då både fritids- och affärsresenärer har återvänt i stort antal till våra hotell, säger Michel Schutzbach, Europachef på Scandic Hotels.

Hotellet har luftiga utrymmen i vardagsrumsliknande stil och rymliga arbetsområden där de konventionella konferensrummen har ersatts av två privata rum som är idealiska för kortare möten. Med sin internationella och skandinavisk-bayerska känsla kommer hotellrestaurangen Zieglerei att vara en modern mötesplats för såväl hotellgäster som lokalbefolkning.

– Jag ser mycket fram emot att få introducera en ny typ av hotellupplevelse i München. Vi har lagt stor vikt vid att skapa en känsla av gemenskap hos oss på Scandic München Macherei och förutom stilfulla och bekväma hotellrum erbjuder vi rymliga loungeområden för avkoppling, coworking och sociala sammankomster. För privata evenemang finns en fantastik takterrass för säsongsbetonad användning med en strålande utsikt över Alperna. Tillsammans med mina duktiga medarbetare är vi redo att välkomna gäster för att njuta av riktigt fantastiska hotellupplevelser, säger Carina Antic, hotelldirektör på Scandic München Macherei.

Fastigheten kommer även att certifieras enligt miljöcertifieringen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) ett internationellt hållbarhetsbedömningssystem där fastigheten kommer att uppnå nivå guld. Syftet med certifieringen är att ge en oberoende miljöbedömning av byggnaden för besökare, samhället och andra intressenter. Systemet bedömer flera viktiga hållbarhetsaspekter, till exempel biologisk mångfald, vattenbesparingar, energieffektivitet, resursanvändning samt goda inomhusmiljöer med bra dagsljus-, luft- och ljudförhållanden.

Precis som på alla Scandichotell är hållbarhet en central del av Scandic München Macherei. Hotellet siktar på att Svanencertifieras enligt Svanens nya, tuffa kriterier när miljömärkningen framgent introduceras i Tyskland. Miljömärkta produkter och kemikalier, 100% förnybar el, frånvaron av engångsförpackningar, reducerad vattenanvändning, ett klimatvänligare matutbud och fokus på ett minskat matsvinn ligger till grund för certifieringen. Hotellet är också beläget i närheten av utmärkta alternativ för kollektivtrafik och i det underjordiska garaget finns laddningsstationer för elbilar.

Scandic München Macherei är Scandics femte hotell i Tyskland och det nionde hotellet som företaget öppnar 2022. Genom hotellöppningen stärker Scandic sin hotellnärvaro på den tyska hotellmarknaden och driver totalt 1 645 rum i landet.

Fakta om Scandic München Macherei

 • Rum: 234
 • Tillgänglighetsrum: 23
 • Sittplatser i restaurang Zieglerei: 152
 • Privata mötesrum: 2, plats för 20 personer
 • Coworkingyta
 • Gym
 • Arkitekt interiör: Koncept
 • Arkitekt exteriör: HWKN New York
 • Fastighetsägare: Bayerische Versorgungskammer / Universal Investments
 • Entreprenad: Art Invest / Accumulata
 • Byggnadsår: 2019 – 2022
 • Miljöcertifiering: LEED Guld (pågående), Svanenmärkt (förberedelse för certifiering)

Bild: Scandic/scandichotelsgroup.com

Till toppen