Readly Fördermitglied
 
Readly utökar sin tyska portfolio av regionala tidningar

Readly, den europeiska marknadsledaren för digitala tidskrifter och tidningar, utökar sitt tidningsutbud med mer regionalt innehåll. Alla 20 lokalutgåvor av BILD, WELT AM SONNTAG-utgåvorna för Hamburg, Bayern och Nordrhein-Westfalen samt WELT Hamburg och alla 16 regionala utgåvor av Sächsische Zeitung från TAG24 NEWS Deutschland har lagts till i plattformen. Att utöka tidningsportföljen fortsätter att vara ett strategiskt fokus för Readly i DACH-regionen.

Readly-prenumeranter har nu tillgång till sju nationella tyska tidningar och 52 regionala titlar, inklusive lokala utgåvor. Ett antal dagstidningar har varit tillgängliga på Readly sedan 2013, men ett strategiskt fokus för att utöka portföljen inleddes 2021. Över 37 nationella dagstidningar och 220 regionala titlar och lokalutgåvor finns tillgängliga på plattformen idag, på alla marknader.

– Ett av våra fokusområden är att erbjuda våra användare ett brett utbud av dagstidningar, som är välbalanserat och inkluderar lokala och regionala nyheter. Våra uppgifter visar att det finns en växande aptit på nyhetsinnehåll på plattformen och tidningar som B.Z, WELT, Rheinische Post och Sächsische Zeitung är populära bland läsarna. Sedan tidningarna lades till har den genomsnittliga lästiden per månad ökat. Uppgifterna tyder på att detta har en positiv effekt på tidningsläsningen i sammanfallande kategorier som Nyheter & politik och Affärer & finans där läsekretsen också ökar, förklarar Jan-Sebastian Blender, Head of Content på Readly.

Användarna kan hitta de lokala utgåvorna i tidningskategorin på Readly eller genom att söka efter titlarna. Om användarna till exempel söker efter BILD visas de enskilda regionala utgåvorna av publikationen för Baden-Württemberg, Dresden, München, Westfalen etc. direkt på resultatsidan. Detta hjälper inte bara användarna att snabbt hitta innehållet, utan genererar också värdefulla uppgifter om användarnas beteende.

– Med våra analysverktyg kan utgivare få bättre insikter om publiken och deras läsbeteende för regionala titlar. Kanske når deras utgåva i Bayern till exempel främst en äldre läsekrets, medan den i Brandenburg tenderar att nå en yngre målgrupp. Förlagen kan nu använda denna kunskap för att anpassa och leverera sitt erbjudande på ett ännu mer skräddarsytt och målinriktat sätt, säger Jan-Sebastian Blender.

Dessutom kan upplagan tilldelas enskilda regioner hos Informationsgemeinschaft zur Feststellung der Verbreitung von Werbeträgern (IVW).

Från och med idag finns de nya regionala titlarna, liksom tillägget av den kulturpolitiska veckotidningen från Österrike ”Die Furche”, tillgängliga på Readly tillsammans med 6 300 tidskrifter som en del av den digitala ”all-you-can-read” prenumenationen.

Till toppen