Network, Digitalisierung
 
Ericsson Mobility Report: Antalet 5G-avtal förväntas överstiga en miljard under 2022

Den senaste utgåvan av Ericsson Mobility Report har publicerats. I Mobility Report förutspår Ericsson att det globala antalet 5G-mobilkontrakt kommer att överstiga en miljard i slutet av 2022.

Ericsson Mobility Report för juni 2022 bekräftar att 5G växer snabbare än alla tidigare generationer av mobilteknik. Enligt rapporten förväntas 5G stå för 60 % av den globala mobilnätstrafiken år 2027.

I den senaste upplagan av Ericsson Mobility Report förutspås att det globala antalet 5G-mobilabonnemang kommer att överstiga en miljard i slutet av 2022. Hittills (2021) leder Nordamerika (20 procent), Nordostasien (19 procent) och Gulf Cooperation Council-regionen (9 procent) när det gäller 5G-kontrakt, före Västeuropa (6 procent). År 2027 kommer fältet sedan att sorteras på nytt och fortfarande ledas av Nordamerika med 90 procent, följt av Västeuropa med 82 procent, Gulf Cooperation Council-regionen med 80 procent och Nordostasien med 74 procent.

Ericssons mobilitetsrapport från juni 2022 bekräftar också att 5G växer snabbare än alla tidigare generationer av mobilteknik. Ungefär en fjärdedel av världens befolkning har för närvarande tillgång till 5G-täckning. Omkring 70 miljoner 5G-avtal tillkom bara under det första kvartalet 2022. År 2027 kommer ungefär tre fjärdedelar av världens befolkning att ha tillgång till 5G, enligt rapporten. Tekniken kommer att stå för nästan hälften av alla kontrakt och kommer att överskrida tröskelvärdet på 4,4 miljarder.

Fredrik Jejdling, Executive Vice President och Head of Networks på Ericsson, säger: ”Den senaste Ericsson Mobility Report bekräftar att 5G är den snabbast växande generationen mobilteknik någonsin. Ericsson spelar en viktig roll för att göra detta möjligt. Vi arbetar varje dag med våra kunder och ekosystempartners runt om i världen för att se till att miljontals människor, företag, industrier och samhällen kan dra nytta av 5G-anslutningen så snart som möjligt.”

Peter Jonsson, Executive Editor, Ericsson Mobility Report, Ericsson, säger: ”Utbyggnaden av fristående 5G-nät (SA) ökar i många regioner. Skälet är att de mobila nätoperatörerna förbereder sig för att förnya sig för att dra nytta av affärsmöjligheter som går utöver den traditionella mobiltelefonen. En solid digital nätverksinfrastruktur stöder företagens planer för digital omvandling, och deras nya kapacitet kan omsättas i nya kundtjänster.”

Den senaste Ericsson Mobility Report är den 22:a upplagan av Ericssons omfattande insikter och prognoser om nätverkstrafik. Den visar att den globala datatrafiken i mobilnäten har fördubblats under de senaste två åren.

Denna tillväxt har drivits av den ökande användningen av smartphones och mobil kommunikation samt av digitaliseringen av samhälle och industri. Ny statistik och prognoser visar på den starka efterfrågan på datakoppling och digitala tjänster, trots den globala pandemin och geopolitiska osäkerheten. Varje år tillkommer flera hundra miljoner människor som nya avtalsabonnenter för mobiltelefoni.

Läs mer om Ericsson och Ericsson Mobility Report här

Till toppen