Flughafen_Security_Desk
 
Securitas: Stort kontrakt för passagerarkontroll på Frankfurts flygplats

Från och med den 1 januari 2023 kommer Securitas att utföra passagerarkontroller på Frankfurts flygplats på uppdrag av Fraport AG.

Securitas har i en europeisk upphandling vunnit över välkända konkurrenter och kommer i framtiden att ansvara för alla kontrollpunkter i Terminal 2 samt Pier C i Terminal 1. Övriga kontrollpunkter på Frankfurts flygplats kommer att skötas av FraSec Luftsicherheit GmbH (FraSec) och I-SEC Deutsche Luftsicherheit SE & Co. KG (I-Sec). Huvudansvaret för organisation, finansiering, kontroll och genomförande av flygsäkerhetskontroller kommer att ligga hos Fraport AG.

”Vi är mycket glada och stolta över att snart kunna ta över ytterligare en viktig funktion på Tysklands största kommersiella flygplats”, säger Ralf Brümmer, Country President för Securitas Tyskland. ”Särskilt eftersom vi har kunnat bevisa kvaliteten på våra koncept och säkerhetstjänster i ett utdraget tilldelningsförfarande.”

Med mer än 4.000 medarbetare erbjuder Securitas ett stort antal olika säkerhetstjänster på nio tyska flygplatser. I Frankfurt har säkerhetstjänster på plattan och tjänster i terminalerna hittills varit de viktigaste tjänsterna som erbjudits. Från och med nästa år kommer screening av passagerare och bagage att läggas till som en central del av hanteringsprocessen.

Till toppen