Volvo V60 Familienauto des Jahres 2021 vor Abendhimmel
Medlemsföretag
Årets Familjebil 2021: Volvo V60

V60, Volvos sportiga premiumkombi, röstades fram som ”Årets familjebil 2021” av läsarna till magasinet ”Auto Straßenverkehr”. Volvo låg även i framkant i kategorierna design och teknik med en dubbel vinst i importrankingen i sin prisklass ”35 000 – 45 000 euro”.

En familjebil behöver framför allt mycket plats. För titeln ”Årets familjebil” valdes uteslutande SUV:ar, skåpbilar och kombibilar med bagageutrymmen på minst 400 liter ut för en chans att vinna. Bland 124 modeller i tre prisklasser och i underkategorierna Design, Teknik och Pris/Prestanda valdes favoriterna ut, där en totalvinnare och en importvinnare korades.

Volvo V60 övertygar med sina styrkor

Volvo V60 lyckades inte bara få poäng för sin hjulbas på 2,87 meter och bagageutrymmet på 495 liter volym, som nästan kan tredubblas genom att fälla ned baksätena – Volvos rymliga medelklassmodellen övertygade dessutom både tekniskt och visuellt: 22,4 procent av läsarna röstade Volvo V60 till toppimportör i kategorin ”Teknik”, och i ”Design” röstades den fram av var femte läsare (19,2 procent).

Ralph Kranz, del av ledningen för Commercial Operations hos Volvo Car Germany GmbH, kommenterar: ”Tack för denna dubbla utmärkelse. Föräldrar vet vad som är viktigt hos en familjebil: utmärkt utrymme och en hög vardagskapacitet. Volvo V60 kombinerar dessa två egenskaper med en sportig, snygg design och avancerad teknik som gör varje resa bekväm, säker och trivsam.”

En av många familjevänliga modeller

Det svenska premiumbilmärket har även andra familjevänliga modeller förutom V60. Under de senaste åren har SUV-modellerna Volvo XC60 och XC40 samt V90-kombin vunnit titeln ”Årets familjebil”.

 

Foto: Volvo Car Sverige AB

Till toppen