Vässla Bike Kungsträdgården Stockholm
Medlemsföretag
Svensk e-mobilitet erövrar den tyskspråkiga marknaden

Svensk design kombinerad med tysk ingenjörkonst är en bra kombination. Detta bevisar Vässla. Den svenska marknadsledaren inom området D2C-E-scooters, stärker sina expansionsplaner till Tysklands och Österrike och får stor medial uppmärksamhet. Ledande tysk media såsom Frankfurter Allgemeine Zeitung, Süddeutsche Zeitung, die Welt samt Focus har alla redan skrivit om det svenska märket.

Sina startgropar fann Vässla 2017 i Sverige, där företaget grundades av Rickard Bröms. Redan två år senare etablerade sig Vässla som marknadsledare med totalt över 4.000 sålda enheter inom E-mopedsegmentet i Sverige. För att utveckla framgången ytterligare introducerade företaget sina produkter på den tyska respektive österrikiska marknaden under 2019. På framförallt den tyska marknaden är intresset för e-mobilitet enormt. 2020 presenterades företagets nyaste produkt: Vässla Bike, vilken är ett mellanting mellan en e-scooter och en e-bike. Därigenom skapades en ny kategori av e-fordon och med denna kan den ökande efterfrågan på e-mobilitetslösningar mättas. Vässla Bike skapades av den tyske uppfinnaren Prof. Uwe Hager. På så sätt är den en kombination mellan tysk ingenjörskonst och skandinavisk design.

Sedan 2021 drivs expansionen i Tyskland och Österrike på ytterligare. För att sprida information om framförallt Vässla Bike till de bredare massorna har Hannes Ahbe, Countrymangaer i Tyskland, presenterat produkten för olika redaktioner och låtit dem testa den. Genom sin moderna design och innovativa teknologi har Vässla Bike fått genomgående positiva betyg.

 

Vässla Club: Elektromobility as a Service

Företaget går emellertid ännu ett steg längre och vill tillgängliggöra flexibel mobilitet för ännu fler. Det är ingen tillfällighet att de anser att “städer tillhör människor och inte bilar”. Den 22:e juli 2021 tillkännagav Vässla därför en 9 miljoner Euro stor finanisiering, genom flera investmentföretag, privatpersoner och familjeföretag, för lanseringen av en Club-utlåningsplattform. Hyresplattformen “Vässla Club” ska skapa en skräddarsydd, hållbar mikromobilitetslösning för människor, leverantörer och företag. Genom Club Sharing-appens flottmanagementfunktioner kan företag till exempel leasa en Vässla Bike, istället för en firmabil.

Vässla har siktet inställt på att vid en senare tidpunkt expandera på den blomstrande mikromobilitetsmarknaden i Storbritannien. Detta projekt beror på regeringens lagstiftande om E-scooters, vilken ska offentliggöras 2022. Man kan alltså vara nyfiken på, varthän resan ska gå vidare. I Tyskland understödjs Vässla av PR Agentur Rotwand och Pascher & Heinz, villka båda finns i München.

 

Foto: Vässla

Till toppen